Uppdatering B-kullen

Uppdatering B-kullen

Nu börjar de bli stora och hela kullen är nu röntgad, både fram och bak.
Vilket fint resultat! Alltid skönt för både hund, ägare, mig som uppfödare, hanhundsägaren men också för rasen. Tack för att ni röntgar era colliebollar.
Betty har råkat ut för en allvarlig skada i sin högra has. Hon drog nästan av hela hälsenan från hasspetsen så det blev operation och sen en lång rehab. Hon kommer aldrig att återfå fullrörlighet i hasen, tyvärr. I samband med att hon var opererad och sen skulle vara i stillhet under 3 månader så bodde hon och jag i vardagsrummet. Hon hade ont en hel del och fick hållas skild från övriga flocken. Tyvärr var det stora övningar på skjutfältet under denna tid (våren 2022) när hon var 8 månader till runt året och det visade sig därefter att hon utvecklade skottberördhet. Nu snart ett år senare är hon nästan helt skottfast, men på hennes MH i oktober 2022 avstod jag skotten för att inte förvärra det hela.

Betty är pga. sin skada med lång rehab det svarta fåret i kullen som i övrigt har bra resultat. Men Bettys HD-index är 98, trots en C-höft och det är tack vare att resten av kullen har A. Den höft hon har C på är det ben som hon har lagt all sin vikt på. Hon avlastar fortfarande sitt vänstra bakben men med rehab och träning blir hon bättre och bättre.

Helios är även omlyst som vuxen och har fortsatt finfina ögon men man hittade distichiasis. Inget som besvärar honom men det är viktigt att veta att det finns.

Tack till valpköparna för att ni röntgad och omlyser!
Under oktober 2022 gick hela kullen MH och du kan läsa mer här >>