B-kullen född 19 maj 2021

B-kullen född 19 maj 2021

Innan Alex (X-treme Collies Aurora) ska ut på tävlingsbanorna så passade jag på att ta en kull till på henne. Kullen föddes lite mer än 1 år senare än hennes första kull. Däremellan startade Alex i appell spår och blev uppflyttad!
Även denna gången fick hon 5 valpar; 3 tikar och 2 hanar, alla trefärgade.
På besiktningen fick alla valpar UIA på allt, inkl. ögonen!!!
I denna kullen har jag behållit Betty.

B-Kullens hälsa är ypperlig med ett litet avsteg för min egen Betty. Bettys HD-index är 97 medan de andra lilgger på 110. Men 97 är högt när man har en C-höft, vilket givetvis beror på att resten av kullen har A. Den höft hon har C på är det ben som hon har och till viss del fortfarande lägger mycket vikt på.

MH för B-kullen genomfördes under oktober 2022.
Mentalt är det bra driv i den här kullen, en viss röd tråd gällande brister i socialiteten finns med variation inom kullen. Men vilka avreaktioner de har. Det är inget som protokolleras på ett MH men beskrivaren var tydlig med att det var ovanligt.
Tack för att ni alla ställer upp och gör MH med era valpar.
Temperamentet skiljer en del mellan individerna i kullen. Baltazar är den lugna, trygga och relativt orädda och sociala hanen med liten motor medan Braxton (Helios) är betydligt mer högtempererad och i vissa lägen socialt osäker och med riktigt stor motor, men även han orädd och trygg, men med honom kan saker och ting gå väldigt fort.
Becca (Aliss) är den tik som är coolast, leksen och social och med stor motor. De andra två tikarna har lite mer skärpa och är lite mindre socialt självsäkra. Min Betty har ett härligt driv i träningen och hon vill mycket. Nyfikna är de alla, på både gott och ont.

Betty rådande ut för en allvarlig skada i sin högra has när hon var 8 månader. Hon drog nästan av hela hälsenan från hasspetsen så det blev operation och sen en lång rehab. Hon kommer aldrig att återfå fullrörlighet i hasen, tyvärr. I samband med att hon var opererad och sen skulle vara i stillhet under 3 månader så bodde hon och jag i vardagsrummet. Hon hade ont en hel del och fick hållas skild från övriga flocken. Tyvärr var det stora övningar på skjutfältet under denna tid (våren 2022) och någonstans där visade hon skottberördhet när de sköt på skjutfältet. Hon har efter det utvecklats och är nästan helt skottfast, men på hennes MH i oktober 2022 valde jag att avstå skotten, för att inte förvärra det hela.

Betty är pga. sin skada med lång rehab det svarta fåret i kullen som i övrigt har bra resultat. Men

Helios (Braxton) är även omlyst som vuxen och har fortsatt finfina ögon men man hittade distichiasis. Inget som besvärar honom men det är viktigt att veta att det finns.

Baltazar är även han omlyst som vuxen med resultatet UA.

Becca (Aliss) har nu under våren 2024 fått en kull på kennel Brantastigs.

Tabellen nedan är uppdaterad 2024-05-21

HundN/OSOCLEKJAKTSKOTT
Babette ”Wilma”109107101101118
Becca ”Aliss”112110106104119
Betty10810999106avstår
Baltazar111111101103115
Braxton ”Helios”113103103107118