B-kullen född 19 maj 2021

B-kullen född 19 maj 2021

Innan Alex (X-treme Collies Aurora) ska ut på tävlingsbanorna så passade jag på att ta en kull till på henne. Kullen föddes lite mer än 1 år senare än hennes första kull. Däremellan startade Alex i appell spår och blev uppflyttad!

Även denna gången fick hon 5 valpar; 3 tikar och 2 hanar, alla trefärgade.

På besiktningen fick alla valpar ua på allt, inkl. ögonen!
I denna kullen har jag behållit Betty.

Betty har råkat ut för en allvarlig skada i sin högra has. Hon drog nästan av hela hälsenan från hasspetsen så det blev operation och sen en lång rehab. Hon kommer aldrig att återfå fullrörlighet i hasen, tyvärr. I samband med att hon var opererad och sen skulle vara i stillhet under 3 månader så bodde hon och jag i vardagsrummet. Hon hade ont en hel del och fick hållas skild från övriga flocken. Tyvärr var det stora övningar på skjutfältet under denna tid (våren 2022) när hon var 8 månader till runt året och det visade sig därefter att hon utvecklade skottberördhet. Nu snart ett år senare är hon nästan helt skottfast, men på hennes MH i oktober 2022 avstod jag skotten för att inte förvärra det hela.

Betty är pga. sin skada med lång rehab det svarta fåret i kullen som i övrigt har bra resultat. Men Bettys HD-index är 98, trots en C-höft och det är tack vare att resten av kullen har A. Den höft hon har C på är det ben som hon har lagt all sin vikt på. Hon avlastar fortfarande sitt vänstra bakben men med rehab och träning blir hon bättre och bättre.

Helios (Braxton) är även omlyst som vuxen och har fortsatt finfina ögon men man hittade distichiasis. Inget som besvärar honom men det är viktigt att veta att det finns.

Tabellen nedan är uppdaterad 2023-04-25

MH för B-kullen genomfördes under oktober 2022.

Kullens MH följer en röd tråd. Till bristerna har vi viss social osäkerhet vilket främst avspeglas i leken.
På plus-sidan står nyfikenhet/orädsla men väldigt goda avreaktioner vid de tillfällen de utsätts för plötsliga händelser. Tack för att ni alla ställer upp och gör MH med era valpar.

Nu inväntar vi bara Mentalindex som ännu inte finns framräknat. (april 2023)
Ska bli väldigt spännande att se vart de hamnar.