Roxy är dräktig – julvalpar

Jag har fått låna in Roxy från A-kullen (SeaMeadow’s Audrey – SE26622/2020). Bilden ovan är på henne som valp.
Roxy är dotter till min Alex (X-Treme Collies Aurora) i hennes första kull.

Är du intresserad av kombinationen så hör av dig på min mail.
Då det är bra drag i båda hundarna så behöver blivande ägare vara beredda på att det kommer krävas en hel del jobb och träning. Jag prioriterar därför du som har tävlingsambitioner, och som vill ha lite mer hund. Många vill ha tikar, inte lika många hanar. Så vill du ha en hane…

Roxy gick MH i somras men tyvärr har vi ännu inte fått mentalindex. Hennes bror Rex (SeaMeadow’s Archiebald) gick tidigare i somras och han har fått sina mentalindex, och de ser bra ut. (107/90/107/102/114)

Pappa är Brantastigs Jupiter (SE31220/2018). Han har också gjort ett riktigt bra MH, och han har mentalindex (102/112/101/102/109).

Valparna blir trefärgade och sobel.

Brantastigs Jupiter

Båda har grad B på höfterna men med syskon som är fria med A och B. Index för båda är precis runt 100 (97 respektive 100). Kullindex hamnar på 99<100 men det finns ingen med allvarlig HD och indexet är inte så tokigt ändå. Det är alltid en avvägning som man behöver göra som uppfödare – vad prioriterar jag mest – även om jag inte vill föda upp hundar med dåliga höfter.

Roxy har ua ögon både som valp och vuxen.
Jupiter har CRD-måttlig som valp och ua som vuxen.

Roxy har precis börjat löpa så det blir vintervalpar. Parning beräknas till i början av november så valparna blir registrerade 2022.
Valparnas stamtavla syns nedan. Inavelsgraden är beräknad till 1,0%.

Här nedan ser du Roxys kull och Jupiters kull.

STOP på Allison gäller att hon är sobel merle.